Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Uniká vám ale jedna podstatná souvislost. Erdogan není samostatná figura, funguje skrze hnutí Gulen, jež má patrně nějaké spojení s CIA. Toto relatitivně vlídné islamistické hnutí, hlásající toleranci ke křesťanům i atestům je některými novináři chápáno jako nástroj USA na tureckou vládu. Jeho zakladatel, jenž už možná ale žije jen na přístrojích je v USA. USA se rozhodly, nechápu z jakého důvodu, patrně z důvodu oslabení ruského a íránského vlivu a posílení izraelského a saúdskoaraského vlivu vycvičit v Turecku tzv. umírněnu opozici, jež by svrhla Assada. Erdoganovy vztahy s Al Assadem i s jeho Asmou byly vždy nadstandardně dobré stejně jako vztahy Turků se Syřany. Pak se ale nějací pitomci rozhodli, že Al Assad bude odstraněn, pár lidí se vzbouřilo, využily toho ozbrojené síly a Erdogan byl přinucen zaujmout stanovisko. Tedy povolit na svém území výcvikové tábory tzv. syrské svobodné armády. USA si tehdy mysleli, že to půjde stejně rychle a hladce jako v Libyi, ale přepočítali se. V USA se proti invazi vůči al Assadovu režimu zvedl odpor a Rusko a írán jasně řekli, že to nepovolí. USA jen tak něco tiše šuškaly v koutě a Erdogan byl za vola, že v Turcku sídlí umírněná ale ozbrojená opozice. Rozhodl se proto vstoupit do Šanghajského společenství v roce 2025 a rovněž naznačil, že by mohl kupovat zbraně od Číny. Což USA dokáže dožrat asi nejvíc na světě. A tak začaly různé kampaně, v britském a částečně americkém tisku k jeho diskreditaci, jež před tím vůbec nebyly akcentovány. O nějakém sultánovi Erdoganovi se i u nás píše tak zhruba rok. Před tím si ho vůbec nikdo nevšímal. Ve skutečnosti Turecko ani do EU vstoupit nepotřebuje, stačí mu asociační smlouva. USA to chtěly, protože by se jim Turecko přicvaklé k EU hodilo jako větší celek, jenž by se snáze ovládal. Ale vzhledem k tomu, že je Turecko v NATO, je jim to jedno. Když ale chce Turecko do šangajského společenství, je to důvod k obrovskému vzteku a ještě vyšší míře diskreditaci v Turecku oblíbeného prezidenta.

0 0
možnosti
TJ

"Z hlediska vyššího principu mravního, vražda na tyranu není zločinem!"

U Hitlera to Briti promeškali, protože by to nebylo gentlemanské. Nicméně teď už jsou dávno za zenitem, tuhle rukavici bude muset zvednout jiný. A pokud se takový nenajde, tak si dost možná dáme opáčko.

0 0
možnosti
AM

Karma, naprosto mi mluvíte z duše.

6 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 685x
 

Som spisovateľ a publicista. V SR som vydal 19 kníh a mnoho rôznych článkov, publikoval som aj v Nemecku a v iných západných krajinách. Moja literárna tvorba sa vyznačuje veľkou rôznorodosťou literárneho žánru. Na Slovensku som mal vlastnú edíciu o kozme, vyšli mi tam dva dvojdielne historické romány (téma starý Egypt a Veľká Morava), psychologický román, póezia, kniha o najväčších génioch západnej civilizácie i knihy politicko-filozofickej faktografie. Moja prvá kniha Tajomstvá a proroctvá kozmu vyšla v roku 1993. V rokoch 1995 - 2005 som viedol v Nemecku Slovenské tlačové centrum.

V roku 2005 som ukončil publikovanie kníh v SR dielom Kozmos, duch a vedomie. V roku 2006 som dostal veľmi atraktívnu ponuku z južnej Ameriky (kde som ako mladý muž prežil niekoľko rokov a vybudoval si výborné kontakty i pevné priateľstvá) a od toho roku vychádzajú všetky moje ďalšie publikácie  už len tam.

V súčasnosti vediem v Nemecku Juhoamericke tlačové centrum.

Seznam rubrik